University of Groningen

Olanda

University of Groningen, PO Box 72, 9700 AB Groningen, The Netherlands

www.rug.nl/

Localizare

Groningen, cel mai tânăr oraș din Olanda, este considerat cel mai sigur oraș din țară. Aflându-se în nordul țării, păstrează mai viu tradiții și istorie, dar are un spirit cosmopolit datorită vieții universitare de aici. Vei avea totuși dileme privind petrecerea timpului liber – Groningen are atâtea activități artistice, culturale și de socializare încât îți va fi greu să alegi! Iar dacă vrei să experimentezi și „o altă Olanda”, poți merge mai spre sud - are legături excepționale cu Utrecht și Amsterdam, la numai aproximativ două ore distanță; sau poți vizita orașele apropiate din Germania.

Descriere

Universitatea Groningen este una dintre cele mai vechi instituții de educație superioară din Olanda. Se numără printre universitățile de cercetare de top, dar promovează și practică un model de predare orientat spre nevoile studenților. Este singura instituție de învățământ superior din Olanda ale cărei diplome sunt recunoscute de către Comisia Europeană, Consiliul Europei și UNESCO/CEPES. În materie de cercetare, universitatea are trei mari priorități: Energy, Healthy Ageing și Sustainable Society.

Universitatea are un profil internațional puternic. Se mândrește să fie printre elita mondială în cercetare apărând în top 100 ale celor mai populare liste, Shanghai ARWU și QS World University ranking pe 2014, la poziția 90. A urcat considerabil în ultimii ani, îndeosebi datorită punctelor sale forte – Psychology, Philosophy și Biological Sciences.

Grupul EDUCATIVA are încheiat un parteneriat cu universitatea doar pentru programele oferite de Facultatea de Științe Comportamentale și Sociale (Faculty of Behavioural and Social Sciences). Programele din cadrul acestei facultăți au transformat-o într-un lider mondial notabil în domeniu, mai ales pentru metodele noi de predare folosite de cadrele didactice, desprinse din propria cercetare.

Programe si detalii

Domenii de studiu
inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.